Založ si blog

Mám 24 a moji rovesníci sa zbláznili

stromChoroba sa prejavovala postupne. Najprv sme sa začali dusiť vlastnou pohodlnosťou a po malých kúskoch vykašliavali nahromadený barový dym. Potom nás rozbolelo nákupmi unavené svalstvo a osudy nádejného ženícha v relácii, ktorú vyhlasujeme za primitívnu, sme sledovali už len z postele. A keď sa zdalo, že je všetko stratené, s nevôľou sme pristúpili k dávkovaniu protilátok. Overených, ale pre nás priveľmi alternatívnych protilátok.

Bujaré seansy s kamarátmi sme presmerovali z barov do prírody. Tešili sme sa zo slnka, popadaných listov, vetrom rozbúraných účesov a … zo vzduchu.

Ak nám v kalendári predsa len svietilo stretko v bare, hlasovali sme za ten tichší. Hluk nás už nejaký ten piatok otravoval a často sme kvôli nemu odchádzali inde.

Začali sme dávať červené karty viacerým „kamarátom“. Omrzela nás ich zaangažovanosť v cudzích problémoch a prílišná aktivita, keď nás mali jednoducho počúvať.

Stopku dostala aj televízia, ktorá nám nemala čo ponúknuť. Absťáku sme sa vyhli svojsky – sadnutím za počítač, notebook či tablet. Uväznenie v displejovom svete sa neskončilo.

Narodeninové oslavy sme stiahli z mesta do našich izieb a záhrad. Dôvod? Ďalšie dva týždne jesť rožky a vodu sa nám nechcelo.

Začali sme si odkladať bločky a šetriť každú mincu. Radšej sme platili presne, rozumej bez tringeltu.

V obchodoch sme trávili čoraz viacej času. Porovnávali sme si šmejdy s ešte väčšími šmejdami a hľadali kvalitu, ktorú si môžeme dovoliť. Prikláňali sme sa k slovenským výrobkom a neobchádzali ani trhy.

A mohla by som pokračovať…

 

Aj keď očkovanie prebehlo bez komplikácií, choroba sa môže kedykoľvek vrátiť. Recept na pevnú vôľu sme totiž nedostali.

Bratislava očami Stredoslovenky

08.11.2013

Slovo Bratislava sme krátko pred štátnicami používali takmer ako nadávku. Snívali sme o dobre zaplatenej práci v našom malom univerzitnom mestečku a západ brali ako skutočne najposlednejšiu možnosť. O to absurdnejšie vyznelo stretnutie po promóciách, kedy sme na intráku v Mlynskej doline skonštatovali, že sme sa sekli. Hriňovčanka, Žilinčanka, Žarnovičanka [...]

Štrajk tisícky Podpoľancov bol podľa médií „mítingom“

06.12.2012

Obyvatelia podpolianskych obcí sa už po tretíkrát stretli na proteste, aby kompetentným a najmä banskému úradu ukázali, čo si myslia o pripravovanej ťažbe zlata na Bielom vrchu pri Detve.

Ako Detva kašle na zlato

03.12.2012

Prvé správy o náleze zlata na Bielom Vrchu pri Detve boli veľmi strohé. Hovorilo sa o peniazoch, stovkách pracovných miest a nových príležitostiach. Spomínal sa Greenpeace, životné prostredie, haldy a mesačná krajina. Ešte predtým, ako sa k občanom dotknutých obcí dostali oficiálne informácie od ťažobnej spoločnosti, povedali zámeru NIE. A NIE hovoria dodnes.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 48072x
Priemerná čítanosť článkov: 12018x

Autor blogu

Kategórie